równanie kwadratowe z modułem
Michał: Cześć pokaże mi ktoś jak się robi takie równanie kwadratowe z wart.bezwzględną ?
|x2−10|x|+15|<6
Wychodzi mi: (1,9) i (−∞,−7)u(−3,+∞) ale chyba zrobiłem coś źle bo odpowiedź jest inna.
19 lis 22:32
Michał: Prooszę podpowie mi ktoś ?
19 lis 22:55
Eta:
19 lis 22:55
Michał: Dlaczego ta funkcja wygląda w ten sposób ?
19 lis 23:00
Michał: Dlaczego tu jest symetria częściowa ?
19 lis 23:01
Eta:

1/ y=x
2−10x+15
19 lis 23:06
Eta:

2/ y= x
2−10|x|+15
19 lis 23:08
Eta:

y=|x
2−10|x|+15|
19 lis 23:09
Eta:
y=6
i odczytujesz te argumenty
x dla których
wykres f(x)=|x
2−10|x|+15| jest pod wykresem
y=6
19 lis 23:14