Dane są dwa okręgi o(A,r1), o(B,r2) takie,że : r1=k 1, r2=2k−2 określ położenie
Natalka: Dane są dwa okręgi o(A,r1), o(B,r2) takie,że : r1=k+1, r2=2k−2 określ położenie okręgów w
zależności od parametru k.
12 gru 22:22
Natalka: ajjć nie przepisalam do konca.. wiadomo jeszcze ze |AB| = 4k−4 ..............
12 gru 22:28
aga:

a = k + 1
b = 2k – 2
AB = 4k – 4
a > 0 i b > 0 k > − 1 i k > 1 k > 1
a > b k < 3
a < b k > 3
a) AB > a + b
4k – 4 > k + 1 + 2k – 2
4k – 4 > 3k – 1
k > 3 : okręgi wzajemnie zewnętrzne
19 gru 23:46
19 gru 23:52