funkcje trygonometryczne i cyklometryczne
xyz: funkcje trygonometryczne: y=sinx, y=cosx, y=tgx, y=ctgx
funkcje cyklometryczne: y=arcsinx, y=arccosx, y=arctgx, y=arcctgx
gdzie zmierzają, gdy argument idzie to minus/plus nieskończoności?
19 lis 20:36
J:
poczytaj o podstawowych własnościach funkcji cyklometrycznych ( dziedzina i przeciwdziedzina)
19 lis 20:39
xyz: dziedzinę i przeciwdziedzinę znam, ale nie wiem jak zrobić właśnie to, bo to chyba jest z
granic, a ja jestem z tym do tyłu. nie miałam tego wcześniej i teraz nadrabiam sama, staram
się
19 lis 20:46
19 lis 20:49