Jestem durna...
Lelka: Pomocy
| | 10x | |
52x+2 + |
| = 5x+3 + 125 * 2x |
| | 25 | |
19 lis 20:22
sushi_gg6397228:
najpierw rozpisz potegi
zauważ że 10x= (2*5)x= 2x* 5x
19 lis 20:23
Lelka: Ok ale jak podziele to przez 52 to zostanie mi 2x * 5−x
19 lis 20:27
sushi_gg6397228:
a Kto kazał dzielić ?
19 lis 20:28
Lelka: A nie trzeba?
19 lis 20:31
sushi_gg6397228:
dzielić to trzeba umiec, czytajac Twój wpis o 20.27 wnioskuje, że nie masz pojecia, bo podalas
jakieś dziwne liczby
19 lis 20:33
Lelka: Ehh
19 lis 20:43