okregi (2)
5-latek: Cwiczenie nr 28 :
Co przedstawia w przestrzeni układ rownan
{x2+y2+z2=1
{ z=0
Wiec o ile pierszse równanie przedstawia w przestrzeni sfere i drugie rownie w przestrzeni
przedstawa plaszczyzne to nie bardzo wiem co może przestawiaz ten układ (chyba nie linie
prosta ?
Dalszse cwiczenie do tego
Jakie działania i na jakich zbiorach przedstawia ten układ rownan
19 lis 19:21
Mila:
Koło w płaszczyźnie XOY.
19 lis 20:06
5-latek: A czemu kolo Milu ?
19 lis 20:18
Mila:
Bo z=0, czyli nic do góry ani w dół.
x∊R,y∊R i z=0 to płaszczyzna XOY
x2+y2+02=1
x2+y2=1
19 lis 20:22
5-latek: Dobrze
19 lis 20:27