trygonometria
***tryg***: rozwiąż równanie:
(0,5)log20,5sinx+(sinx)log0,5sinx=1
12 gru 21:34
tryg: ponawiam, bo myślę nad tym od kilku ładnych godzin i nie wiem:(
12 gru 22:23
tryg:
12 gru 22:51
Eta:
założenie sinx >0
log0,5sinx = t => sinx = 0,5t
(0,5)t2 + ( 0,5t)t=1
0,5t2+0,5t2=1
2*0,5t2= 1
0,5t2= 0,51
t2=1 => t= 1 v t= −1
to: sinx = 0,5 v sinx = 0,5−1
sinx = 12 v sinx = 2 −−− sprzeczność
dokończ ......
12 gru 22:57
Bogdan:
podpowiedź:
aloga b = b
12 gru 22:57
Bogdan:
Dobry wieczór
ABBA
12 gru 22:59
Eta:
Witam zespół
ABBA
12 gru 23:00
AROB: Pozdrawiam zespół
ABBA
12 gru 23:02