matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
maks:
na pewnej loterii jest 120 losów , a prawdopodobieństwo wygranej , jeżeli kupujemy jeden los, jest równe 0,05 . ile trzeba dołożyć losów wygrywających , aby prawdopodobieństwo wygranej wzrosło do 0.24
19 lis 18:26
Tadeusz:
n
=0.05 ⇒ n=6
120
6+x
=0,24 ⇒ x=...
120+x
19 lis 18:45