matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje cylkometryczne
milena:
tg(arccos(−4/5))
19 lis 18:20
52:
dobrze przepisane ?
19 lis 18:39
Mila:
4
arccos(−
)=α, α∊<0,π>⇔
5
4
cosα=−
5
4
sinα
tg(arccos(−
))=tgα=
5
cosα
3
sinα=
√
1−(
−4
5
)
2
=
5
sinα
3
−5
3
=
*
=−
cosα
5
4
4
19 lis 20:43