matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czynniki
Ola:
rozlozyc na czynniki x
4
−1 prosze o pomoc, z gory bardzo dziekuje
19 lis 17:39
Tadeusz:
wzorków to trzeba się nauczyć
19 lis 17:40
Janek191:
x
4
− 1 = (x
2
)
2
− 1 = (x
2
− 1)*(x
2
+ 1) = (x −1)*(x + 1)*(x
2
+ 1)
19 lis 17:41