matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aa
Hugo:
2
2
Jak rozwiązać różniczkę: x'' −
x' +
x =0
t
t
2
19 lis 15:33
Hugo:
jak sprowadzic to do postaci charakterystycznej?
19 lis 15:40
Hugo:
y(t) = t
k
?
19 lis 15:47
Hugo:
x(t) = t
k
x'(y) = k*t
k
−
1
x''(y) = k
2
*t
k
−
2
podstawiamy
2
2
k
2
*t
k
−
k*t
k
+
*t
k
=0 / dziele przez t
k
t
t
2
2
2
k
2
−
k+
=0
t
t
2
19 lis 15:56
Hugo:
i co dalej
?
19 lis 15:56
Hugo:
chyba tam skopałem bo to 1/t i 1/t
2
znika... k
2
−2k +2 = 0? delta = −8 C
1
... C
2
... uznamienniamy pochodna z uzmiennionego = r(x) ... macierze ... całka...
?
19 lis 16:00
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick