matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granice ciągów
Ciągutka:
Proszę o jakąś wskazówkę.
c*n−1
Oblicz granicę ciągu j
n
=
, gdzie c należy do R.
n
19 lis 14:28
Janek191:
c*n − 1
1
a
n
=
= c −
n
n
więc lim a
n
= c − 0 = c n→
∞
19 lis 14:53
Ciągutka:
Bożeee, ale wstyd
. Nie wiem jak ja tego mogłam nie zauważyć... Dzięki Janek191
19 lis 14:59