matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
punkt A = ( -1, 3/2 ) należy do wykresu funkcji y=a^x. oznacza to, że
zxcvbnm:
punkt A = ( −1, 3/2 ) należy do wykresu funkcji y=a
x
. oznacza to, że A. a= 3/2, B. a=2/3 C. a>2 D. 0<a<1/2
19 lis 14:06
Janek191:
3
2
= a
−1
⇒ a =
2
3
Odp. B
19 lis 14:54