Oblicz
Zuza: Prosze o pomoc
Ze zbioru liczb naturalnych dwucyfrowych wybieramy losowo jedną liczbę. Oblicz
prawdopodobieństwo że
bedzie to liczba podzielna przez 30
18 lis 21:08
olekturbo: |Ω| = 99−9 = 90
A = {30,60,90}
18 lis 21:09
sushi_gg6397228:
ile wynosi Ω, wypisz elementy ze zbioru A
18 lis 21:09
Tadeusz:
Liczb naturalnych dwucyfrowych mamy 9*10 w tym podzielnych przez 30 .... 3 zatem
18 lis 21:10
Tadeusz:
oj
olekturbo
3/90=1/3
18 lis 21:12
olekturbo: | 1 | |
|  literówka |
| 30 | |
18 lis 21:12