Wypisz
kasia: Doświadczenie polega na losowaniu bez zwracania dwóch cyfr ze zbioru {1,2,3,4,} z których
nastepnie tworzymy liczbę
a) wypisz wszystkie zdarzenia elementarne tego doswiadczenia
b)wypisz wszystkie zdarzenia elementarne które sprzyjaja zdarzeniom:
A− powstała liczba parzysta B−powstała liczba większa od 22 Opisz słowami zdarzenie A
18 lis 21:05
olekturbo: |Ω| = 4*3 = 12
a) Ω = {12,13,14,21,23,24,31,32,34,41,42,43}
18 lis 21:07
Zuza: dziekuje a b
18 lis 21:19
PW: Zdarzenie A to utworzenie liczby o ostatniej cyfrze 2 lub 4, czyli
A = {12, 32, 42, 14, 24, 34}
18 lis 21:24