matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo proszę o pomoc
pfffff:
1.Wyznacz dziedzinę funkcji f(x)=
√
x
2
−4x
+ 1/
√
10−|x|
2.Wyznacz współrzędne punktów przecięcia się wykresów funkcji y=−x
2
+4 i y=x
2
+4x+4.wykonaj rysunek ilustrujący podana sytuację
18 lis 21:00