matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc ..
NIeogarnięty :
Narysuj wykres funkcji
−2x−4
f(x)= I
I ( to całe wyrażenie jest pod bezwzględną wartością )
x+1
18 lis 20:33
Eta:
2x+4
f(x)= |
| , x≠−1
x+1
2(x+1)+2
2
g(x)
=
= 2+
wykresem jest hiperbola o a symptotach:
x+1
x+1
x= −1 i y=2 rysujesz ją
f(x)
= |
g(x)
| −−− odbij tę część niebieskiego wykresu spod osi OX nad oś OX
18 lis 21:59