matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
log:
Oblicz (Prosze o dokladne rozpisanie)
log
6
(
log
2
6
4
)
18 lis 20:28
Mila:
log
6
(log
2
(2
6
))=log
6
(6)=1
18 lis 20:38
log:
Dałabyś rade mi pomóc jeszcze z paroma logarytmami?
18 lis 20:41
log:
log
2
3
4
√
9
4
18 lis 20:45
Mila:
log
(2/3)
(
4
√
9
4
)=x⇔
2
9
(
)
x
=(
)
1
4
⇔
3
4
2
3
(
)
x
=[(
)
2
]
1
4
⇔
3
2
2
3
(
)
x
=(
)
1
2
⇔
3
2
2
2
(
)
x
=(
)
−
1
2
⇔
3
3
1
x=−
2
18 lis 23:09