Sprawdź czy prosta y= 2x - 1 ma punkty wspólne z parabolą y = x^2
tomek: Sprawdź czy prosta y= 2x − 1 ma punkty wspólne z parabolą y = x2
18 lis 20:06
52: Jakiś pomysł czy kompletna pustka ?
18 lis 20:10
olekturbo: 2x−1 = x2
x2−2x+1 = 0
(x−1)2 = 0
x−1 = 0
x = 1
18 lis 20:12
tomek: pustka
18 lis 20:12
52: Co z tego wynika ?
18 lis 20:12
olekturbo: y = 1
P(1,1)
18 lis 20:12
52: Odp. Ma te punkt wspólne czy ich nie ma ? Jeśli ma to ile 5 ?
Olekturbo całym zdaniem

Dobrze rozwiązałeś
18 lis 20:14
olekturbo: Prosta y = x
2 oraz y = 2x−1 mają jeden punkt wspólny P = (1,1)
18 lis 20:14
52: No Maks. punktów
18 lis 20:17