matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Odległość punktu S od boków czworokąta w układzie
Lansik:
11
25
25
Dany jest czworokąt ABCD, gdzie A=(−1,−2) B=(8,1) C=(
,
) D=(−1,
)
4
4
4
Oblicz odległość punktu S od boków tego czworokąta, jeśli S=(2,4)
18 lis 19:53