Oblicz wartosc wyrazenia
ZYX: |4−
√7| − |1− 3
√7|
prosze o dokładne rozpisanie
18 lis 19:20
18 lis 19:22
Janek191:
I 4 − √7 I − I 1 − 3 √7 I = 4 − √7 − [ −( 1 − 3√7) ] =
= 4 − √7 + 1 + 3√7 = 5 + 2√7
18 lis 19:23
ZYX: Niestety Janek twoja odpowiedź jest niepoprawna

znam odpowiedz ale prosze o rozpisanie
18 lis 19:26
sushi_gg6397228:
4 − √7 + 1 − 3√7=...
18 lis 19:33
rzeczywisty:
to napisz ile wychodzi
18 lis 19:34
Janek191:
Poprawka:
I 4 − √7 I − I 1 − 3√7 I = 4 − √7 − ( 3 √7 − 1) = 4 − √7 − 3√7 + 1 = 5 − 4√7
18 lis 20:00