matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a) skróć ułamek występujący we wzorze funkcji f(x)= U{x^5 - 1}{(x^2 - 1)(x^4 x
zadanie :
x
5
− 1
a) skróć ułamek występujący we wzorze funkcji f(x)=
(x
2
− 1)(x
4
+ x
3
+ x
2
+x+1)
b) naszkicuj wykres funkcji g(x) = If(x)I − 3
12 gru 20:27
help me:
proszę o pomoc
12 gru 21:39
Godzio:
zapisz: x
5
−1 = (x−1)(x
4
+x
3
+x
2
+x+1)
1
wynik:
x+1
12 gru 21:52
help me:
super tak mi wyszlo dzieki
13 gru 11:57