matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice ciągów
Pomocy:
lim pierwistek n
√
3+sinn
18 lis 18:23
Janek191:
n
√
3 − 1
≤
n
√
3 + sin n
≤
n
√
3 + 1
lim
n
√
2
= lim
n
√
4
= 1 n→
∞
n→
∞
więc na podstawie tw. o trzech ciągach lim
n
√
3 + sin n
= 1 n→
∞
18 lis 18:43