matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
ddr :
π
π
2(cos
+isin
)
4
4
zapisz w postaci kartezjańskiej
18 lis 18:13
Mila:
W czym problem, oblicz wartości cosinusa i sinusa.
18 lis 18:16
Janek191:
π
π
√
2
√
2
2( cos
+ i sin
) = 2*(
+ i
) =
4
4
2
2
=
√
2
+ i
√
2
= (
√
2
;
√
2
)
18 lis 18:21