matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja f(x)= ax 15 przyjmuje wartości dodatnie jedynie dla x∊(-U{5}{3} , ∞)
zadanie :
5
Funkcja f(x)= ax + 15 przyjmuje wartości dodatnie jedynie dla x∊(−
, +
∞
)
3
a) wyznacz parametr a
2f(x)
b) narysuj wykres funkcji g(x) =
If(x)I
12 gru 20:24