prawdopodobieństwo
HEHE: rzucamy dwiema kostkami do gry. oblicz prawdopodobieństwo warunkowe zdarzenia polegające, ze
suma oczek na obu kostkach jest równa 8, pod warunkiem że na obu kostkach będą :
a) parzyste liczby oczek
b) nieparzysta liczba oczek
18 lis 13:54
wmboczek: w obu podpunktach masz zmodyfikowane Ω=9
a) 2+6=4+4=6+2 A=3
b) 3+5=5+3 A=2
18 lis 14:19
J:
oj chyba nie tak
18 lis 14:23
J:
a)
IΩI = 36
IA∩BI = 3
IBI = 5
| | 3 | | 36 | | 3 | |
P(A/B) = |
| * |
| = |
| |
| | 36 | | 5 | | 5 | |
18 lis 14:34
wmboczek: oj coś z tym B nie bardzo
18 lis 15:25
J:
B = (2,4)(4,2)(2,6)(6,2)(4,4) i IBI = 5
18 lis 15:27
wmboczek: jeszcze 46 66 22 64
18 lis 15:36
J:
no ... masz rację
18 lis 15:37