matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
estrama funkcji
cherryhouse:
ekstrema funkcji f(x,y) = 5xy + 2x
2
+ 3x
2
+y
18 lis 13:37
J:
liczymy: f'
x
= f'
y
=
18 lis 13:40
cherryhouse:
i co dalej?
18 lis 13:48
J:
szukasz punktów stacjonarnych
18 lis 13:51