przeciwne i odwrotne
Hanka: znajdz liczbe przeciwna i odwrotna do liczby :
a= −23(5−6*213)
325−2,2:25
te dzialania sa ulamkiem pierwsze to licznik drugie mianownik tylko nie umialam tego sklecic w
jeden ulamek
Bardzo prosze o pomoc, robilam to juz nie wiem ile razy ale nie wychodzi mam jakas blokade przy
tym zadaniu
18 lis 13:06
J:
pokaż obliczenia dla licznika
18 lis 13:08
hanka: wyszlo mi −23− 9
18 lis 13:23
J:
nie .. licznik = 6 ( pokaż obliczenia )
18 lis 13:33
Hanka: a mianownik
325−2210=
=325−215:25=
=325−215*52=
=325−3*12=
=325−112=
=1910=
=1910
18 lis 13:43
J:
tam w mianownikach jest 5 ?
18 lis 13:45
hanka: tak
18 lis 13:46
hanka: ktos ma jakis pomysl, bardzo prosze
18 lis 14:06
18 lis 14:11
hanka: dlatego wlasnie nic mi nie wychodzi , naprawde poleglam.
18 lis 14:12
J:
pokaż , jak liczyłas mianownik ?
18 lis 14:16
Hanka: No wysłałam tam wyżej
18 lis 17:30
18 lis 18:15