matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczny naturalne
lewylolek:
wyznacz wszystkie naturalne wartosci n, dla ktorych liczna
5n−8
n
jest naturalna.
18 lis 12:46
J:
8
= 5 −
.. i kombinuj
n
18 lis 12:48
PW:
Wskazówka: badana liczba to
8
5 −
.
n
8
Dla jakich n ułamek
jest liczbą naturalną mniejszą od 5?
n
18 lis 12:50
lewylolek:
nie mam pojecia, zawiesilam sie. niby proste pewnie niesamowicie, a czlowiek czasem skompromituje sie przy czyms takim ...
18 lis 13:17
J:
8
5 −
= 5 − 4 = 1
2
8
5 −
= 5 − 2 = 3
4
8
5 −
= 5 −1 = 4 ... i wnioski ?
8
18 lis 13:22