rownania prostych
5-latek: Zadanie nr 33
Sprawdz ze dwie proste opisane w przestrzeni przez układy rownan
x=y=0 i {z=0
{x=1
nie przecinają się . czy sa rownolegle ?
17 lis 22:50
5-latek: Tutaj prosiłbym w miare dokładne wytłumaczenie jeśli można
17 lis 22:53
Qulka: x=y=0 to punkt
17 lis 23:45
Qulka: a nie ..prosta po osi z
17 lis 23:46
Qulka:

dwie proste skośne ..nie przecinają się i nie są równoległe
17 lis 23:48
5-latek: Aniu 
Tak niedardzo mogę sobie wyobrazić ta prosta
{z=0
{x=1
17 lis 23:51
Qulka: taka do przodu jak oś y tylko przesunięta do x=1
17 lis 23:52
Qulka: ta zielona na obrazku
17 lis 23:53
5-latek: dziekuje

Już trochę zaczynam łapac
17 lis 23:54