2
TMS: (cos
7x)
2= cos
14x
2
17 lis 22:42
Mila:
(cos7x)2=[(cosx)7]2=(cosx)14=cos14x
17 lis 22:44
TMS: czyli cos5x = (cosx)5 ?
17 lis 22:45
TMS: ale to nie równa się cosx5
17 lis 22:46
TMS: sinx*sin
2x to będzie sin
3 x
17 lis 22:51
bezendu:
Mila zobaczysz w moim temacie ?
17 lis 22:54
TMS: sinx*sin2x to będzie sin3 x

to jest prawda ?
17 lis 22:56
Przemysław: Nie! sinx*sin2x=sinx*(2sinxcosx)=2sin2x*cosx
o ile się nie pomyliłem oczywiście...
17 lis 23:12
Aga1.: sinx*sin2x=(sinx)1*(sinx)2=(sinx)3=sin3x
cos5x=(cosx)5≠cosx5
18 lis 08:53