Plaszczyzny
5-latek: Zadanie nr 32 :
Z ciągu rownosci x=y=0 utworz na 3 rozne sposoby układ dwóch rownan o dwóch niewoadomych
Co ten układ rowna przedstawia
a) na plaszczyznie b) w przestrzeni
Nie wiem jak to w ogole zacząć
17 lis 22:40
5-latek : tak sobie teraz pomyslalem ze to moze chodzi np o to
1
{x=0
{y=0 to ten uklad przedstawia na plaszczyznie osie ukladow wspolrzednych ale w przetrzeni
nie wiem jak prosta
drugi uklad
{x=0
{x=y na plaszcyznie os OY i prosta y=x ale przestrzeni nie wiem
trzeci uklad
{y=0
y=x na plaszczyznie os OX i prosta y=x ale znowu co wprzestrzeni ?
17 lis 23:08
Mila:
Chyba to źle zinterpretowałam.
17 lis 23:10
Mila:
Pomyślę jutro.
17 lis 23:13
Mila:
Dobranoc.
17 lis 23:14
5-latek: Milu nie ma odpowiedzi do tego zadania wiec może ta Twoja odpowiedz była dobra
17 lis 23:14
5-latek: Dobranoc
17 lis 23:15
Mila:
1) w R2
x=y Prosta przechodząca przez (0,0) dwusieczna kąta XOY
2) w R3
x=y, z∊R płaszczyzna dwusieczna ,prostopadła do pł. XOY, zawierająca oś OZ, ?
3) W R3
x=0, y=0, z∊R
Oś OZ
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
18 lis 17:11
5-latek: WItaj

Pozdrawiam
Dobrze .
18 lis 22:00
Mila:
Coś jeszcze napisać, inne przykłady?
18 lis 22:17