jak to rozwiązać logarytmy !?
barti: Witam próbuje udowodnić taką równość i nie mogę sobie z tym poradzic pomoże ktoś ?
| | 1−log323 | |
|
| =log23 |
| | | | 2 | | (log23 + log32 + 1)log2 |
| | | | 3 | |
| |
17 lis 22:12
J:
t = log
23
| | 1−t3 | |
Pokaz,ze |
| = t |
| | (t + 1/t + 1)(1−t) | |
17 lis 22:24
Qulka:
| | (1−log23)(1+log23+log223) | |
L= |
| = |
| | (log23+log32+1)(log22−log23) | |
| | 1+log23+log223 | |
= |
| = log23 =P |
| | | |
17 lis 22:25
barti: wzór skróconego mnożenia ... okej dzieki wielkie za pomoc
17 lis 22:27
===:
| (1−log23)(1+log23+log223) | |
| = |
| | 1 | | (log23+ |
| +1)(log22−log23) | | | log23 | |
| |
17 lis 22:32