matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
poch
pochodna:
f(x)=1−cos
2
(arcsin(y)) Czy to jest równoważne z zapisem 1−[cos(arcsin(y))]
2
? f'(x)=[1−[cos(arcsin(y))]
2
] f'(x)=2cossin[arcsin(y)]*(arcsin(y))'
1
f'(x)=sin2x*
√
1−x
2
sin2x
f'(x)=
√
1−x
2
w odp arcsin(1+x) ?
17 lis 21:18
pochodna:
fu w odpowiedzi jest 1 ? Skąd
17 lis 21:25
pochodna:
Pomoże ktoś ?
17 lis 21:27
pochodna:
f(y) jeszcze dla jasności
17 lis 21:31
pochodna:
Ok jest ?
17 lis 21:36