matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przestaw w postaci ogólnej
lunass:
Przedstaw 4−(x−2)
2
w postaci ogólnej Mam pytanie.. jak obliczyć tą czwórkę i minus? Oryginalny przykład..
17 lis 19:57
Eta:
y= −(x−2)
2
+4 = −(x
2
−4x+4)+4 =..........
17 lis 20:01
lunass:
Dziękuję!
17 lis 20:09