najwieksza wartosc funkcji kwadratowej f(x)= -1/4 (x+3)(x-5)
lunass: Funkcja kwadratowa f (x)= −1/4 (x+3)(x−5) przyjmuje największą wartość dla:
A=−1 B=1 C=4 D=−4
Robię to już kolejny raz z kolei i ciągle nie chce mi wyjść.. proszę o wytłumaczenie
17 lis 19:43
Janek191:
| | x1 + x2 | | − 3 + 5 | |
p = |
| = |
| = 1 |
| | 2 | | 2 | |
Odp. B
17 lis 19:45
lunass: Mnie tez tak wyszlo ale w odpowiedziach jest odp c
17 lis 19:50
Janek191:

Patrz na wykres

p = 1
To q = 4 − największa wartość tej funkcji dla x = p = 1
17 lis 19:56