matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
Paulina:
x−1
f(x) =
x
2
(x−1)'(x
2
)−2x(x−1)
f'(x) =
x
4
x
2
− 2x
2
+ 1
f'(x) =
x
4
−x
2
+1
f'(x) =
x
4
Dobrze policzyłam czy popełniłam jakiś błąd?
17 lis 19:37
===:
... Kazio Marcinkiewicz
17 lis 19:38
Janek191:
Tylko I wiersz jest dobry
17 lis 19:39
===:
no tak ...dalej wtopa
17 lis 19:43