Oblicz granicę ciągu o wyrazie ogólnym
Maura: Oblicz granicę ciągu o wyrazie ogólnym:
Proszę o pomoc
17 lis 19:35
J: = 1/3 lim ln(.....)n
17 lis 19:38
J:
= 1/3*lne2 = 2/3
17 lis 19:40
Maura: Nie rozumiem skąd się to wzięło. Dlaczego 13 przed ułamkiem?
17 lis 19:52
sushi_gg6397228:
a co masz w mianowniku ?
17 lis 20:10
Maura: jest 3/n a później ma być 1/3 i nie wiem dlaczego.
17 lis 20:19
sushi_gg6397228:
| a | | 3 | | n | | 1 | |
| = a : |
| = a * |
| = |
| * n*a |
| | n | | 3 | | 3 | |
17 lis 20:39
Maura: skąd w liczniku "a"?
17 lis 21:35
sushi_gg6397228:
bo jestem leniwy, i mi sie nie chciało pisać logarytmu
17 lis 21:39