Wykres funkcji z sześcianem
Bolek: Narysuj wykres funkcji
| | 3 | |
f(x)=− |
| x3 w przedziale <−1,1), T=2 |
| | 2 | |
17 lis 19:27
Bolek: Pomoże ktoś?
17 lis 19:27
===:
a czego nie rozumiesz?
17 lis 19:40
Bolek: To jest funkcja okresowa
17 lis 19:40
Bolek: Krok po kroku sporządzanie wykresu.
17 lis 19:41
Bolek: Pomożecie?
17 lis 19:47
Mila:

funkcja
| | 3 | |
y=− |
| x3 nie jest funkcja okresową , jest funkcją różnowartościową w R .Masz na wykresie. |
| | 2 | |
Zaznaczyłam wykres w <−1,1) (od czerwonej kropki pełnej do pustej). Może masz to powtarzać .
nie dasie dokładnie tutaj narysować tej "powtórki" , ale chyba wiesz o co chodzi.
Wydaje mi się, że masz stworzyć taki wykres.
Może masz jakieś specjalne polecenie , napisz dokładnie, co robiliście na (lekcjach)
ćwiczeniach.
To może pomożemy.
17 lis 21:01