1 | ||
f(x) = x + | ||
x |
1 | ||
f'(x) = 1 + | ||
x2 |
2x | ||
f'(f'(x))= | ||
x4 |
1 | ||
f(x) = x + | ||
x |
1 | ||
f '(x) = 1 − | = 1 − x−2 | |
x2 |
2 | ||
f ''(x) = − (−2) x−3 = 2 x−3 = | ||
x3 |
1 | ||
f '( x) = 0 ⇔ 1 − | = 0 ⇔ x = −1 lub x = 1 | |
x2 |
2 | ||
f ''( − 1) = | = − 2 < 0 − f ma maksimum lokalne dla x = − 1 | |
−1 |
2 | ||
f ''(1) = | = 2 > 0 − f ma minimum lokalne dla x = 1 | |
1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |