Oblicz granice ciągów Prosze o wytłumaczenie jak sie do tego zabrac? lim 2^n+3^
Krychuuu: Oblicz granice ciągów
Prosze o wytłumaczenie jak sie do tego zabrac?
lim 2n+3n /5n
17 lis 18:38
Krychuuu: ?
17 lis 18:43
17 lis 18:45
Krychuuu: wyjdzie 1
17 lis 18:48
Janek191:
więc
lim a
n = 0 + 0 = 0
n→
∞
17 lis 18:51
Janek191:
więc
lim a
n = 0 + 0 = 0
n→
∞
17 lis 18:51
Krychuuu: a jezeli wychodz mi nieskonczonosc w liczynku a w mianowniku 1 to granica jaka bedzie?
17 lis 18:54
Janek191:
∞
17 lis 19:03
Krychuuu: dzieki
17 lis 19:05