1 | ||
√ i = | (1 + i) | |
√2 |
1 | ||
√i = − | ( 1 + i) | |
√2 |
1 | ||
√ i = | (1 + i) | |
√2 |
1 | ||
√i = − | ( 1 + i) | |
√2 |
1 + i | 1 + i | |||
√i = | lub √i = − | |||
√2 | √2 |
π | ||
φ= | ||
2 |
π2+2kπ | π2+2kπ | |||
zk=√1*(cos | +i*sin | ), k∊{0,1} | ||
2 | 2 |
π | π | √2 | √2 | |||||
z0=(cos | +i*sin | )= | +i | |||||
4 | 4 | 2 | 2 |
5π | 5π | |||
z1=(cos | +i*sin | )=... licz | ||
4 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |