matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz a
Marlena:
f(x)=x
2
−6x+9 / ax −3 Wyznacz a tak aby dziedziną funkcji był zbiór R−{5}
17 lis 17:26
5-latek:
x
2
−6x+9=(x−3)
2
17 lis 17:29
Janek191:
x
2
− 6 x + 9
x
2
− 6 x + 9
f(x) =
=
a x − 3
3
x − 3
5
3
a =
5
17 lis 17:31