Liczby zespolone
ddr : U{Im(−1−i(1+i)){(i−1)
2}
Napiszcie jak to rozwiązać

Dzięki z góry
17 lis 17:20
17 lis 17:20
Janek191:
| im ( − 1 − i*( 1 + i)) | | im (− 1 − i − i2) | |
| = |
| = |
| ( i − 1)2 | | i2 − 2i + 1 | |
| | Im ( − i ) | | − 1 | | 1*2 i | | 2 i | |
= |
| = |
| = |
| = |
| = −0,5 i |
| | − 2 i | | − 2i | | 2 i*2i | | − 4 | |
17 lis 17:26
ddr : a najgorsze że mi też tak wychodzi a odp jest : −i
i skąd ? −,−
17 lis 17:43
Janek191:
Może Im jest przez ułamkiem, a nie w liczniku
17 lis 17:50