matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonkmetria
Kacperix:
1
Jeżeli kat α jest ostry oraz cosα=
to :
3
A. 0<α<30 B.α=30 C.30<α<60 D.60 <α<90 , w odpowiedziach mam d, ale niewiem jak i co
17 lis 16:18
5-latek:
π
No to jaka funkcja jest y=cosα w przedziale (0,
) ?
2
Rosnaca czy malejaca ? Zobacz ile wynosi cos 60
o
i porównaj sobie z tym czym Cie pytałem o funkcje y=cos α
17 lis 16:40
Kacperix:
Dziéki
17 lis 19:49