17 | ||
wykaż że dla kąta α takiego , że 0 <α<180 i sinα+ cosα = | prawdziwa jest równość | |
18 |
60 | ||
sinα*cosα= | ||
169 |
17 | ||
już poprawiam, ale w zadaniu mam sinα + cosα = | ||
13 |
17 | ||
to czemu piszesz: | ? | |
18 |
(sinx + cosx)2 − 1 | ||
(sinx + cosx)2 = sin2x + cos2x + 2sinxcosx ⇔ sinxcosx = | ||
2 |
(17/13)2 − 1 | 60 | |||
...podstawiamy: | = | cnw. | ||
2 | 169 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |