1 | ||
a) f(x) = (1 − | )n2 tutaj jest nawias do potęgi n2 | |
n3 |
1 | ||
b) f(x) = (1 + | )3ne nawias do potęgi 3ne | |
3n−2 |
2−n−1 | ||
c) f(x) = | sin(n2−2) | |
3n |
−1 | n2 | |||
a) = lim [(1 + | )n3]K = eK , gdzie: K = | i lim K = 0 | ||
n3 | n3 |
1 | 3ne | |||
b) = lim [(1 + | ]K , gdzie: K = | i lim K = e | ||
(3n−1)3n−2 | 3n−2 |
1 | ||
b) poprawa zapisu: = lim [ (1 + | )3n−2]K | |
3n−2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |