matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
Vman:
Wyznaczyć dziedzinę i pochodną funkcji. f(x)=(sin(x))
cos(x)
16 lis 21:17
J:
D = R f(x) = (sinx)
cosx
= e
cosx*lnsinx
f'(x) = (sinx)
cosx
*(cosx*lnsinx)' = ... i licz dalej
17 lis 08:55