matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
klakier:
Oblicz sumę i róznice wielomianow W(x) oraz P(x) jezeli W(x)=5x
3
-6x
2
+4x-3 P(x)= -3x
3
+4x
2
+6x+9 oblicz iloczyn wielomianow W(x) i P(x) jezeli W(x)=2x
7
+6x
3
P(x)= -4x+2
28 paź 03:07