pierwiastek liczby zespolone
pierwiastek: Witam, móglby ktoś powiedzieć jak to dokończyć? Mam policzyć
3√2.
Wyszło mi tak:
w
0 =
3√2 (1+0) − co zrobić z tym modułem? Jest on wynikiem, a może po prostu tak zostawić?
16 lis 20:29
ICSP: co ?
16 lis 20:30
pierwiastek: Jak to co? Mam wyznaczyć 3 pierwiastki i pytanie, które było chyba proste do zrozumienia brzmi
co z tym zrobić? Czy mogę zostawić to jako wynik?
16 lis 20:32
pierwiastek: zabrakło tam i, ale myślę, że się idzie domyśleć.
16 lis 20:35
ICSP: ale w1 oraz w2 nie są 3√2.
16 lis 20:36
ICSP: aa jak dopiszesz i to będzie już dobrze.
Zostaw tak albo zapisz inaczej :
w0 = 3√2
w1 = 3√2 * e2iπ/3
w2 = 3√2 * 34iπ/3
Do mnie właśnie ten zapis przemawia.
16 lis 20:37
pierwiastek: Dziękuję śliczne, już spanikowałem, że jednak nic nie rozumiem.. Co do Twojego zapisu. Ja go
właśnie w ogóle nie rozumiem, więc chyba zostawię jak jest.
16 lis 20:40