Funkcja wykładnicza, obliczanie zbioru rozwiązań nierówności
ihaha: Zbiorem rozwiązań nierówności:
(√2 − 1)3x−2≥(√2 + 1)3−2x
jest przedział:
A− (−∞;−1>
B− (−∞;1>
C− <−1;∞)
D−<1;∞)
16 lis 20:09
Gaunt: | | 1 | |
zauważ, że √2+1=t to √2−1= |
| |
| | t | |
16 lis 20:52
Gaunt: (1t)(−1)−3x+2≥t3−2x
t−3x+2≥t3−2x t>1, opuszczamy podstawy
−3x+2≥3−2x
−x≥1
x<−1 (bądź równe), czyli B
16 lis 21:01
Aga1.: Z tego rozwiązania wynika,że odp. A
16 lis 21:43
PW: Za "opuszczanie podstaw" do kąta!
16 lis 21:48
oo: | | 1 | |
hmmm zastanawia mnie skąd się wzięło że √2−1= |
| ? |
| | t | |
17 lis 18:46
PW: Ludzie wiedzą, że
a kto tego nie przeżył (usuwając niewymierność z mianownika) albo nie pamięta, to raczej nie
wymyśli.
17 lis 18:51
paulina : −x+3x>0
25 lut 10:20
paulina : zbiorem rozwiazan nierownosci −X+3x>0 jest ; a)(∞,0) u (3,∞) b) (−∞,3)
c) (0,3) d) (3,∞)
25 lut 10:23
konrad: a co to za cudo? x
+
25 lut 10:45
paulina : x^
26 lut 08:57
paulina : zbiorem rozwiazan nierownosci −x
+3x>0 jest : kto mi to zrobi ?
26 lut 08:59
paulina : zadanie 13. wszystkie liczby spelniajace rownanie 2(x−2)
=(x−2)(x+3)to : A.r=−2,x=−1
B.x=7 C.r=2,x=7 D.x=1,x=2 ktoś pomoże
26 lut 09:03
paulina : Zadanie 9. Wskaż funkcję kwadratową,której miejsca zerowe to −2,i 3. odpowiedzi: A. y=−x
−5x+6
B.y=x
+x+−6 C.y=x
−5x+6 D.y=x
−x−6 ktoś pomoże zrobić mi to
26 lut 09:07
Jerzy:
Naucz się poprawnego zapisu.
26 lut 10:02